dinsdag 2 februari 2010

Lisa & Max






Enkele jaren geleden leerde ik op de voorbereiding van een Groenland-expeditie Lisa kennen. Zij is berggids en woont samen met haar man Max in Nieuw Zeeland. Ze leerden elkaar kennen op Antarctica waar zij op de Scott basis werkte en hij als piloot transporten vloog van en naar de verschillende bases.
En ze stond erop dat als we ooit in Nieuw Zeeland zouden geraken, we haar moesten opzoeken. Uiteindelijk zijn we er 5 dagen gebleven.

Max en Lisa wonen in een piepklein dorp in een majestueuze vallei aan de voet van de ZuiderAlpen, de hoge bergketen die het zuideiland doormidden snijdt samen met hun paarden en de hond Tigg. Een wondermooie plek, zeker als zoals in ons geval het weer volop meezit; geen wolk of zuchtje wind en temperaturen ergens tegen de 30°. We parkeren onze camper op hun paardenwei en genieten meer dan ooit van de omgeving, de hartelijke ontvangst en niet in het minst van het boeiende koppel waar we te gast mogen zijn.

Niettegenstaande ze op een wondermooie plek wonen hebben ze ook een stekje aan de zee. Samen met 5 andere mensen hebben ze een verlaten lap grond gekocht aan een strand ergens op de machtigmooie Westkust, zo’n 2 uur rijden daarvandaan, en er een landingsbaan voor kleine vliegtuigen aangelegd. Rondom die piste hebben ze elk een hut en een hangar die dienst doet als garage voor het vliegtuigje dat ze zelf hebben. En Max, piloot zijnde, offreerde ons om met zijn kleine ‘Piper’ de overtocht te vliegen over de bergen! Ik hoef niet te vertellen dat dat onvergetelijk was.
En ook hier weer pinguins en dolfijnen, zomaar in de baai, dagelijkse kost.

Geen telefoon, geen internet, geen gehaast, geen gemoet, geen stress. Eén van de mooiste landschappen ter wereld, hoge bergen, prachtige zandstranden en oer-regenwoud langs dezelfde straat. Superlieve mensen die in hun einde fifties, en na een ongemeen boeiend leven, zeer goed weten hoe ze met de middelen die ze hebben volop kunnen genieten.
5 van de meest fantastische dagen in ons leven, om nooit meer te vergeten!

1 opmerking:

  1. Ai ai, ik ken er hier ene die ik ga moeten tegenhouden of hij gaat de tickets al kopen! Hou nu toch eens op met al die prachtige foto's, boeiende verhalen... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen