maandag 30 november 2009

pakken

Dit weekend zijn we voor nog wat kleinigheden naar de Decathlon getrokken. De Outdoor store bij uitstek voor budget-beperkte reizigers.
Terwijl alle andere klanten zich verdrongen aan de rekken met skimateriaal en dikke fleeces, was het voor ons rustig kiezen bij de zwembroeken en zonnebrillen. Nu moet het natuurlijk echt wel zomeren in NZ!

Om een idee te hebben van het gewicht dat we zullen meezeulen zijn we, zeer tegen onze gewoontes in, toch ruim op voorhand al enkele spullen bij elkaar aan 't zoeken en aan 't klaar leggen. 20 kilo per persoon heb je zo bijeen en je wil dat extra kilootje overgewicht niet betalen over 18.000 km. Veel is het niet, maar veel hebben we ook niet nodig; we pakken voor een dikke week en zullen regelmatig de was doen. Bovendien is (zou) het er zomer (moeten zijn).
Wat we vergeten zijn kopen we dan maar terplekke, maar dat moet dan ook mee terug natuurlijk. Hoe lossen we dat dan op?

donderdag 26 november 2009

Het kort af


Al geruime tijd rijpte het plan in onze hoofden maar half augustus hebben wij, en alle andere betrokkenen, eindelijk de knoop kunnen doorhakken. We gaan met ons gezin van vier (Bruno, Monika, Cas, Sem) voor 2 maanden op reis naar Nieuw-Zeeland. Het is een bestemming die tot de verbeelding spreekt en tenzij je Frank Dewinne heet, kan je niet veel verder gaan.
Cas, onze oudste zoon van elf en bijzonder handig met computers, heeft het idee opgevat om een blog bij te houden, en zo de thuisblijvers op de hoogte te houden van onze reis. We gaan dan ook proberen om regelmatig ons wedervaren, en een fotootje te posten.

Aangezien het in NZ tijdens ons verblijf ook hoogseizoen is, de 'onder'kant van de wereld geniet in onze winter van hun zomer, en de scholen ook vakantie hebben waardoor alle Kiwi's er dan op uit trekken, leek het ons raadzaam om alle verblijven van de eerste 5 weken van hieruit te boeken. Uren hebben we er reisgidsen en websites op nageslaan om voor de eerste periode een route en overnachtingen uit te dokteren. Ondertussen kennen we het land al zeer goed, zonder dat we er geweest zijn.

Wat nu al vaststaat is dat we op 14 december vertrekken vanuit Parijs en naar Hong Kong vliegen, waar we omwille van de zeer lange vluchten, 3 dagen zullen blijven, om dan de 18e door te vliegen naar Auckland. Hong Kong is het New York Van het Oosten, wordt gezegd en voor de kinderen zal het een hele verandering zijn om eens een echte grote stad te zien daar waar ze denken dat Leuven de dichtstbijzijnde metropool is.
In NZ verplaatsen we ons die eerste periode per huurauto en vanaf 15 januari hebben we voor 3 weken een camper gehuurd. Vanaf dan liggen er geen overnachtingen, en dus geen route meer vast. Vanaf dan kunnen we ons laten leiden door ons buikgevoel.

Benieuwd hoe we samen met ons vieren, in elkaars gezelschap zo'n lange periode zullen samenleven. We kijken er in elk geval al geweldig naar uit en hopen dan ook dat niks ons vertrek nog in de weg staat.