donderdag 28 januari 2010

Southland & The Catlins




We gaan zuidwaarts, naar het uiterste zuiden van het Zuideiland. Terug naar de zee. Reizen met de camper betekent slow travelling in ons geval. Check out time is veelal 10u op een camping. Dat is reppen voor ons. 11 uur ligt ons beter. Als we eens vrij kamperen of op een DOC campsite terechtkomen (= Department of Conservation. Campsites waar je in een honesty box wat dollars moet gooien om te mogen genieten van het unieke plekje), dan hebben we geen check out tijden en start de dag veelal zeer traag.
De natuur blijft hier uniek en verrassend. We komen op een strand waar de zee met de getijden allerlei keien op het strand gooit en weer meeneemt. En die keien hebben alle kleuren van de regenboog.
En we zien nog eens wat wildlife: pinguins die bij het vallen van de avond hun nesten opzoeken om hun jongen te voeden, dolfijnen die in de baai genieten van de golven en flirtende zeeleeuwen op het strand.
Het blijkt hier de koudste zomer te zijn sinds lang. Het lijkt een beetje op een Belgische zomer die niet van start geraakt. Geen lange avonden buiten naast de mobilhome, maar wel rond een uur of acht in de mobilhome met een fleece aan. Maar we klagen niet. Regen hebben we in dit natte deel van het land nog niet veel gehad en lange mouwen en een lange broek is gewoon ook al nodig voor de sandflies. Dit zijn gemene kleine vliegjes die steken en waarvan de beten 5 dagen lang blijven jeuken.

1 opmerking: